Boysen Memorial arrangeres på fredag og stevnet som har navn etter legenden Audun Boysen arrangeres på Bislett Stadion. I 2018 var stevnet rangert som nest best i Norge etter Bislett Games av IAAF og også i år er det flere sterke utøvere med og det er vel verdt å ta turen til Bislett for å se flere av våre ypperste utøvere jakte personlige rekorder i kamp mot flere sterke utlendinger.

Forhåndsomtale av Anders Huun Monsen fra nettsiden Friidrett1

Diskos for menn holder meget høyt nivå da nummer to og fire på årets verdensstatistikk stiller i Fedrick Dacres fra Jamaica og Ola Stunes Isene fra Sturla. Førstnevnte har kastet hele 70.78 i år, mens Stunes Isene har forbedret seg til 67.78. Sistnevnte har løftet sitt nivå til helt nye høyder og er stabil på meget gode lengder. Han er nå midt i en treningsperiode og det kan da ikke forventes de aller lengste kastene, men det bør uansett kunne bli bra kast.

_63A5830 (3)

Det er flere utøvere man bør følge med under diskos. Estiske Martin Kupper står med en årsbeste på 65.30. Ellers blir det spennende å se stortalentet Steffen Melheim fra Olden.

_L6Y5688 (2)

Den andre kastøvelsen for menn er slegge og den kan også bli en skikkelig godbit. Tjalves Eivind Henriksen stiller opp og han har hatt en fin sesong hittil. Fjorårets EM-femmer har forbedret sin norske rekord til 78.25 og er nummer seks i verden hittil i år. Det blir spennende å se om østlendingen kan tukte sin rekord på hjemmebane. Fire av de syv i feltet er utenlandske utøvere og best av disse i år har finske Tuomas Seppänen vært med 73.22. Jon Nerdal fra Norna-Salhus har vist fin fremgang under studenttilværelsen i USA de siste sesongene og perset til 67.01 i vår.

Tonje Angelsen fra Tjalve er påmeldt høyde. Hun åpnet sesongen meget lovende med 1.91 og hadde sin beste sesongåpning på fem år. Hun har ikke helt nådd opp til dette i konkurranse etter, men hvis teknikken stemmer kan VM-kravet på 1.94 ryke på en god dag. Tyrvings stortalent Hedvig Kallåk er påmeldt og det er gledelig å se Caroline Fleischer fra Ski på startlisten. Kvinnen med pers på 1.83 sin siste høydekonkurranse var innendørs i mars 2018.

_L6Y6458 (1)

Det er mange løpere påmeldt 800 meter for kvinner og det er hentet inn en solid hare i ukrainske Olha Bibik. Tjalves Hedda Hynne bør da få meget god hjelp den første drøye halvdelen av løpet og det blir spennende å se om hun kan tukte sin årsbeste på 2:01.61. Hvis hun har en virkelig toppdag kan VM-kravet på 2:00.60 ryke. BULs Yngvild Elvemo bør kunne gi Hynne god kamp. Nordlendingen perset til 2:01.65 i fjor og hennes årsbeste på 2:07.25 skal absolutt være mulig å forbedre her.

Det er to meget gode kvinner som skal gi de norske kvinnene kamp. Marina Arzamasova har en så sterk pers som 1:57.54 og ble verdensmester på distansen i 2015. Hun har ikke helt vist denne formen de siste årene og ikke vært under 2:01 siden 2016, men bør likevel kunne presse Hynne bra. Nataliya Pryshchepa har vunnet EM de to siste årene og blir nok favoritt her. Hynne vant forøvrig 800 meter under Folksam Grand Prix i Karlstad på onsdag og det blir spennende å se om hun kan gjenta bragden her.

Flere lovende utøvere stiller opp på distansen. Ull/Kisas Amalie Sæten løp på sterke 2:04.80 i fjor, mens hun står med 2:09.12 i år. Hennes to treningsvenninner Sanne Njaastad og Malin Edland fra Tjalve er begge kvinner som kan komme seg greit under 2:10 og førstnevnte bør kunne være i form til å slette persen fra i fjor på 2:07.32. Av de enda yngre løperne kan Sara Busic fra Skjalg, Mille Eide Nyhus fra Hamar og Sigrid Bjørnsdatter Wahlberg fra Ranheim nevnes. Ellers er det gledelig å se BULs Sigrid Jervell Våg påmeldt, hun har slitt med skade i første del av banesesongen. Ellers må Mina Marie Anglero fra Tyrving absolutt nevnes. Hun har løpt på 2:07.62 i år og er nok meget lysten på å forbedre sin pers på 2:07.11.

På 800 meter for menn er Markus Einan fra Ull/Kisa den fremste løperen som er påmeldt blant de over 70 utøverne som står på startlisten. Einan har løpt på 1:47.74 i år, som bare er tidelet bak persen fra i fjor. Det skal kunne være muligheter for årsbeste om ting klaffer for Einan og han bruker løpet som oppkjøring til U23-EM neste uke. Ellers er det flere løpere som kan komme seg under 1:50. Didrik Hexeberg Warlo fra Tyrving og Luca Thompson fra BUL har allerede klart dette i år med henholdsvis 1:49.56 og 1:49.99, mens karer som Sondre Dingsør fra Gular, Sigurd Tveit fra Kristiansand Løpeklubb, Sondre Juven fra Nesbyen og Moa Abounnachat Bollerød fra Sem er utøvere som bør nevnes. Ellers spennende å se hva Tjalves Thomas Jefferson Byrkjeland kan få til.

Elisabeth Slettum fra Skjalg er påmeldt 400 meter hekk, som er den øvelsen hun satser mest på. Hun har denne sesongen løpt på 58.72, som hun noterte under Bislett Games. Det er naturlig at hun sikter seg inn på persen på 57.51 fra i fjor. En annen som nok satser på å perse er Fredrikstads Nora Kollerød Wold. Hun har løpt på 59.11 i år og har da ikke vært langt bak persen på 58.58. Sandvins Solveig Hernandez Vråle har hatt sin første sesongoppkjøring i Team Alnes og det tar naturligvis litt tid å tilvenne seg nytt treningsregime. Hennes årsbeste lyder på 60.61 og det kan være mulig å tukte denne på fredag. En annen spennende utøver som er påmeldt er Marie Skjæggestad fra Tyrving, som har en pers på 58.68 fra i fjor.

I spyd er Kaja Mørch Pettersen fra Larvik blant de påmeldt. Hun er født i 2001 og har kastet hele 56.22 denne sesongen. Det gjorde hun i slutten av mars og det er hennes eneste konkurranse denne sesongen. Det blir spennende å se formen hennes her ett par uker før U20-EM, der hun kan få en meget fin plassering om formen er god, bare fire europeiske U20-kvinner har kastet lengre i år.

Tjalves Marie-Therese Obst er også påmeldt spyd og hun kan gi Mørch Pettersen tips om hvordan det er å prestere i U20-EM, Obst ble nummer fem i mesterskapet i 2015. Etter dette hadde hun flere år med store skadeplager, men jobber seg tilbake mot persen på 57.44 og har kastet 53.73 i år. Ellers blir det spennende å se Sems mangekjemper Amanda Marie Grefstad Frøynes og junioren Tuva Mathilde Jacobsen fra Moss i aksjon.

_L6Y6612 (1)

Skjalgs Mathias Hove Johansen er det største norske håpet på 200 meter. Han har løpt på 21.12 i år og rogalendingen er nok meget lysten på å komme seg ned på 20-tallet for første gang i karrieren og da slette persen på 21.00 fra 2016. Et par lovende juniorer fra Bergen i Andreas Haara Bakketun fra Gneist og Filip Bøe fra Fana er påmeldt, de løp på henholdsvis 21.36 og 21.38 under Bislett Games. Ellers blir det spennende å se om BULs Stephan Skogheim Kyeremeh kan ta kravet til U20-EM på 21.70.

Håvard Becker fra Sem og Joachim Sandberg fra Tjalve kan også nevnes, det samme med Tjalves Nickolai Jallow, som gjør sitt først løp i år og han har en pers på 21.25 fra 2014. Flere utenlandske løpere stiller, en av disse er Adama Jammeh fra Gambia. Han har pers på sterke 20.45 fra 2016, mens årsbeste er 58 hundredeler svakere.

Elisabeth Slettum er også påmeldt 200 meter og seiler opp som det sterkeste norske navnet på den øvelsen. Skjalg-løperen har sin pers på 200 meter fra 2007 med 23.48 og hun viste form under Veidekkelekene da hun løp på 23.68. Det er ikke utenkelig at hun kan perse her hvis hun stiller på øvelsen. Flere unge og lovende norske løpere stiller og blant disse kan Elin Serine Vik Johannessen fra Lyngdal og Kaitesi Ertzgaard fra Tjalve nevnes. De sikter seg nok inn på kravet til U20-EM på 24.30. De har begge klart kravet på 100 meter og bør ha gode muligheter til å klare det også på den doble distansen. Gina Bass fra Gambia tar turen til Oslo for å løpe og hun har en såpass sterk pers som 22.92, mens årsbeste lyder på 23.22 og hun blir da klar favoritt.

På 5000 meter bør det kunne være mulig med vinnertider langt ned på 14-tallet og kanskje under 14 minutter med tanke på at blant annet Tjalve-duoen Awet Kibrab og Senay Fissehatsion er påmeldt. Førstnevnte har en så sterk pers som 13:22.90 fra 2016. Andre navn som bør nevnes er Stavangers Ørjan Grønnevig, Skjalgs Zerei Mezngi og Gulars Bjørnar Lillefosse. Sistnevnte har nå fått trent en liten periode uten skadeplager og da bør han kunne løpe fort.

I tresteg stiller tre vestlendinger og Fanas Sondre Vie Ytrearne er den mest spennende med tanke på persen på 14.96. Polske Adrian Swiderski har hoppet 16.43 i år og er favoritt. I lengde er norgesrekordholder Margrethe Renstrøm fra Tjalve påmeldt. Hennes norske rekord lyder på 6.67 og hun konkurrerte for første gang i år i Gøteborg i helgen og da ble det tre ugyldige sprang.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s