av Anders Huun Monsen, friidrett1.wordpress.com

Boysen Memorial arrangeres på Bislett for åttende gang på lørdag og som vanlig er mange sterke nordmenn til start. På 400 meter hekk kan vi få en meget spennende duell når tidenes to beste norske løpere på distansen i Amalie Iuel og Line Kloster er påmeldt. Tjalves Iuel gjør sin sesongåpning om hun stiller til start denne helgen. Hun har den norske rekorden med 54.72 fra VM i Doha, mens hennes årsbestetid i fjor var 55.27. Det kan ikke forventes at hun kommer ned mot disse tidene allerede i sesongdebuten, men det blir interessant å se hvor hun står.

Line Kloster var og konkurrerte i utlandet tidligere denne uken, men fikk det ikke helt til å stemme i Praha da hun løp på 5763. Hun er nok ute etter å jakte årsbeste på 56.88 denne helgen. Fredrikstads Nora Kollerød Wold er også påmeldt langhekken og ønsker nok å forbedre årsbeste på 57.91, mens Tyrvings Marie Skjæggestad kan komme seg under minuttet på en god dag. Skjalgs Elisabeth Slettum har fjerde best pers av deltakerne som stiller til start med 57.51.

Line Kloster står også på startlisten på 200 meter. Hun har norsk rekord på den øvelsen med 23.21 og løp på 23.78 under Bislett Night of Highlights forrige helg. Tyrvings Helene Rønningen er påmeldt både 100 meter og 200 meter og på den korteste distansen er hun favoritt.

Ola Stunes Isene er påmeldt diskos. Sturla-utøveren står med 65.27 som årsbeste, men fikk det ikke helt til å klaffe i Finland tidligere i uken. Han ga i etterkant uttrykk at han har slitt litt teknisk den siste tiden, men forhåpentligvis stemmer det bedre her.

Mathias Hove Johansen har jaktet 20-tallet på 200 meter siden 2016. Skjalg-løperen løp endelig persen ned under 21 sekunder forrige helg, til og med to ganger. Han er påmeldt både 100 meter og 200 meter denne helgen og skal på jakt etter persene på 10.43 og 20.86. Også Orions Jonathan Quarcoo er påmeldt begge øvelsene og han jobber seg tilbake mot sitt tidligere toppnivå. På den korteste distansen stiller også en nybakte europamester i Salum Kashafali fra Norna-Salhus. Da han vant EM-gull i para forrige helg løp han på 10.70, en tid som bør være mulig å slå her.

Andreas Haara Bakketun imponerte stort på 400 meter nylig da han løp på 46.50, som gjør at han er tredje beste nordmann på øvelsen noensinne. Her bør det kunne bli seier for Gular-løperen og det skal også bli spennende å se hva utøvere som Øyvind Strømmen Kjerpeset fra Florø og Håvard Bentdal Ingvaldsen fra Moelven kan få til.

Amanda Marie Grefstad Frøynes har senket persen sin på 800 meter flere ganger denne sesongen og Sem-utøveren er nok lysten på å løpe ned på 2:05-tallet her. Andre som stiller er lovende Malin Hoelsveen fra Raufoss og Solveig Hernandez Vråle fra Tjalve.

På 5000 meter kan vi håpe på en vinnertid godt ned på 16-tallet når Tjalves Kristine Eikrem Engeset, Runa Skrove Falch fra Vidar og Vienna Søyland Dahle fra Skjalg er påmeldt. Det er også gledelig å se Stords Pernilla Eugenie Epland tilbake etter langvarige skadeproblemer.

Forhåpentligvis får vi se flere kvinner under 14 sekunder på 100 meter hekk, der blant annet Ranheims Kristina Stensvoll Reppe er påmeldt. Naomi van den Broeck fra Viking stiller på 400 meter i sin jakt på plass på det belgiske OL-laget på 4×400 meter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s